teisipäev, 4. aprill 2023

RÕÕMUSTAME! Osaleme XIII noorte laulu- ja tantsupeo "Püha on maa" tantsupeolo "SILLAD"

Saime pühapäeva keskööl teate, et meie kooli 7. klassi rahvatantsurühm on XIII noorte laulu-ja tantsupeo "Püha on maa" tantsupeo "SILLAD" kunstilise toimkonna otsusel  oodatud tantsupeole 18 tantsiaga. 


Kodustes paikades, meile omases mullas juurduvad võrsed kasvavad tugevaks, saades siit oma jõu, teadmised, uskumused, kombed ja tavad. Siit saame kõik selle, mille võtame kaasa läbi eelkäijate käidud radadele loodud teadmiste ja tunnetuse. Need on usaldusväärsed ja ajatud teadmised nii nähtavast kui ka nähtamatust maailmast. Hoides seda, mille oleme aegade tagant kaasa saanud, kastes seda meie oma tugeva tahtega kasvatada kõike suuremaks ja tugevamaks, loome siin ise oma elu. Ajas, kõigi nende väärtuste keskel võrsudes, hakkame me ise leidma oma seoseid ja suhestumisi kõige ümbritsevaga, proovides leida oma rada. See on justkui minek üle SILLA, mille mõlemad otsad toetuvad just sellele maale. Tantsupeo etendus on inimeseks kasvamise ja tema ajas võrsumise lugu. Selle loo me jutustame läbi SILLA sümboli, mida mõtestame kui tugevat alustala. See sümbol – SILD – seobki kokku loodava lavastuse, milles noor, teel kõikide nende oluliste väärtuse juurde, hakkab ehitama oma sisemisi sillakaari, mida mööda minna ja tagasi tulla, minna ja jääda, minna, et poolel teel  kokku saada… otsida, et leida ja lõpuks silduda talle omase juurde. Sildade lugu paneb leidma ja mõtlema, milline on põlvkondade vaheline side ja kuidas hoida ajatuid väärtusi. Ühtlasi aitab see märgata, kui oluline on see, kes seisab me kõrval ja juhib meid leidma, ära tundma ja omaks võtma meid ümbritsevaid väärtusi.

 Agne Kurrikoff- Herman XIII noorte tantsupeo Sillad idee autor ja peo pealavastaja


Vaata, kes pääsesid esinema XIII noorte tantsupeol (postimees.ee)


XIII noorte laulu- ja tantsupidu toimub 30. juunist 2. juulini Tallinnas. Tantsupeo etendus «Sillad» 30. juunil ja 1. juulil, rahvamuusikapidu «Päriselt» 1. juulil. Rongkäik ja laulupidu «Püha on maa» toimub 2. juulil. XIII noorte laulupeo kunstiline juht on Pärt Uusberg ning XIII noorte tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Herman. Rahvamuusikapeo üldjuht on Juhan Uppin.

Soodushindadega piletid on müügil kuni 31. maini veebilehel laulupidu.ee ning kõigis Piletilevi müügikanalites.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar