neljapäev, 5. november 2020

Õppepäev Tallinnas 4. novembril

 Esimesena vaatasime noorsooteatris etendust "Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal".


Tuntud inglise kirjaniku Mark Haddoni noorteromaanil põhinev näitemäng autistlike kalduvustega 15-aastasest poisist – erilisest ja eraklikust Christopherist, kes näeb maailma teisiti kui meie.

Sündmustik saab alguse koera surmajuhtumist, omamoodi mõrvamüsteeriumist, mida Christopher uurima asub. Ta ei ole aga tavaline teismeline, sest põeb üht autismi vormi – Aspergeri sündroomi. Ta teab väga palju numbritest ja loogikast, kuid väga vähe inimestest ja eriti nende tunnetest. Ta armastab nimekirju, seaduspärasid ja tõde, vihkab kollast ja pruuni värvi, ega taha, et teda puudutataks. Christopheri maailm on olnud seni väga piiratud ja otsus koera surma uurida toob kaasa ootamatuid tagajärgi – põhjaliku süvenemise oma perekonna loosse ja iseendasse ning ka koera mõistatus saab lahenduse.

https://www.nuku.ee/et/kentsakas-juhtum-koeraga-%C3%B6isel-ajal

https://www.loodusmuuseum.ee/muuseumist

Mikroskoobitund: erinevate rakkude vaatlemine.

Valmitasime preparaadi sibula kattekoest, uurisimeme taimset rakku. Seejärel vaatasime ainurakseid nii valmispreparaatidelt kui ka heinaleotisest: amööbi, viburlooma, kinglooma. Töövahendid olid muuseumi  poolt, igale lapsele tööleht. Mikroskoope on 12, mis eeldab paaristööd. Tund kestis 60 min.













Hirmus armsad nahkhiired

Näitusel „Hirmus armas nahkhiir“ uurisime, kas nahkhiired on hiired, linnud või imetajad. Mida nahkhiired söövad ja kas Eestis leidub vereimejaid nahkhiiri? Milline näeb välja nahkhiirte aastaring ja mida tuleks teha kui leiame talvel nahkhiire? Tund näitusel „Hirmus armsad nahkhiired“ andis põnevust tekitava kogemuse, mis suunab õpilasi edaspidi loodust veelgi rohkem väärtustama.





Eestimaa ligi 2000 miljoni aasta pikkune geoloogiline ajalugu, meie rikkaliku elustikuga metsad ja salapärased sood – Eesti Loodusmuuseumi püsinäitus viib su rännakule Eestimaa looduses ja pakub harivat elamust nii lastele kui täiskasvanutele.









Tallinna päeva lõpetas Tallinna Raeapteegi külastus, milleni viis meid
 J. Krossi raamatu "Mardileib " lugemine. Apteegi juhataja jutustas meile Raeapteegi ajaloost ja eksponaatidest. Seda kõike oli väga huvitav kuulata.
Kindlasti võiks sinna ka koos vanematega minna, kui Tallinna sattuda ja aega selleks võtta.









Õppepäev oli küll pikk, aga väga huvitav ja teadmisi andev.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar