neljapäev, 29. oktoober 2020

Projekt "Väärtustades toitu"

 29. oktoobril oli meil tore ja õpetlik tund "Väärtustades toitu", mille viis läbi Alexandra ema Kärt Poolen.

Toit on elu. Armastame toitu nii väga,et ostame seda vahel üleliia; tellime enam, kui suudame süüa; ja valmistame rohkem kui tarvis. Kahjuks lõpetab toit sellisel juhul sageli prügikastis. Nii tekivad toidujäätmed ehk raisku läinud toit, mida oleks olnud võimalik vältida.














Suur tänu imeheade banaanide eest, mis päeva viimase tunni lõpetuseks kõigile väga
hästi maitsesid. 
Banaanikoored panime biolagnevasse kilekotti väikesesse biojäätmete konteinerisse.

Iga õpilane sai endale ka kasuliku käsiraamatu toidujäätmete ja nende tekke vältimise kohta ja toiduarmastaja märkmiku, mis kutsub üle vaatama uue pilguga söögitegemisele - menüü koostamisele ning toidu säilitamisele ja kasutamisele viisil, mis väldib selle raiskamist.
Kindlasti on nendes  uut ja õpetlikku ka vanematele.

Suur tänu Alexandra  emale!













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar